SUV banden

De SUV banden zijn zo ontwikkeld dat ze geschikt zijn voor auto’s die meer dan 90% op normale wegen rijden. De band kan makkelijk hoge snelheden aan en blijft presteren (goede remkwaliteiten en goede waterafvoer). De band heeft het loopvlakpatroon van een wegband, maar genoeg tractie om te gebruiken voor lichte terreinritten. Daar de meeste mensen bijna geen gelegenheid hebben om terreinritten te rijden met de krachtige 4x4 auto, is deze band hoofdzakelijk ontwikkeld voor weggebruik.

Agressief profiel

Moderne 4x4 banden zijn zo ontwikkeld dat zij, dankzij het agressieve profiel met grote blokken en veel lamellen, voor veel grip in het terrein zorgen. Bovendien kunnen deze banden door hun speciale rubbersamenstelling een hoog rendement en veroorzaken zij veel minder geluid op de openbare weg. De meeste 4x4-banden zijn voorzien van een speciale velg beschermrand, om beschadigingen aan de velg te voorkomen.

Bij de profielkeuze heeft u de volgende mogelijkheden:

  • 100 % Weg profiel
    Als u het meest op de weg rijdt is dit aan te raden, realiseert u zich dan wel dat u in de berm of in nog mindere omstandigheden geen tractie meer heeft 60 % weg en 40 % terrein gebruik, dan is een AT profiel aan te bevelen. De meeste merken hebben dat in hun programma zitten. U rijdt prima op de weg en kunt ook in de meeste terrein omstandigheden goed rijden
  • 30 % weg en 70% Terrein gebruik
    De “MUD profielen” een grof blokken profiel voor zware omstandigheden in de vette modder of op rotsachtige bodem. Buitengewone trekkracht en bestand tegen inrijdingen. Verstandig is om een extra set velgen aan te schaffen en na het terreinrijden te wisselen
  • 100 % Terreinprofiel
    Voor extreme omstandigheden en heftige terreinen. Op de weg wel mee te rijden maar met aangepaste snelheid.

 

4x4 autos

BESCHIKBARE MERKEN BIJ FIRST STOP BANDENCENTRUM HAARLEM

Het First Stop netwerk biedt een breed assortiment van banden voor auto, 4x4 en bedrijfsvoertuigen.
Wij zijn gespecialiseerd in Bridgestone, Firestone en Dayton. natuurlijk leveren wij ook alle toonaangevende merken, samen met een aantal budget banden en speciale internet aanbiedingen.

Banden Centrum Haarlem

Drukkersweg 2

2031 EE Haarlem

023-5327601

Geen stage of leerbedrijf gevonden?

Meld het ons direct!

 sbb-beeldmerk

 

 

Aanmelden voor de nieuwsbrief.

facebook-logo

© 2017 Bandencentrum Haarlem ● Drukkersweg 2 ● 2031 EE Haarlem ● 023-5327601 ● KVK 27349314

zoeken

Webdesign - RoppIT