Banden Balanceren

Trilt uw stuur of dashboard tijdens het rijden op hoge snelheid vanaf 100 tot 140 kmper uur? Beweegt uw stuur heen en weer bij een lage snelheid van 40 tot 70 km per uur? Zelfs al bij de kleinste trillingen van het stuur en de auto is het aan te raden om de balans van de wielen te laten controleren.

Balanceren zorgt ervoor dat de wielen over de gehele omtrek even zwaar zijn, zodat de auto niet meer gaat trillen bij hogere snelheden. Bij de aanschaf van nieuwe autobanden, wanneer de banden gedemonteerd en gemonteerd moeten worden, of na de reparatie van een autoband moet een wiel gebalanceerd worden.  

Laten meten en balanceren

U komt langs of maakt een afspraak. U wielen worden èèn voor èèn op de balanceermachine gemonteerd waarna de metingen worden gedaan.
Als de hoeveelheid onbalans en de rondheid van de band-wielcombinatie is opgemeten, worden er nieuwe wielgewichten geplaats. Daarmee is de band-wielcombinatie van uw auto weer helemaal in balans en trillingsvrij.

Onze balanceerapparatuur heeft vele geavanceerde programma's. De hoogteslag in een band-wielcombinatie kan eenvoudig worden vastgesteld en direct worden gecorrigeerd. Met een laserlijn wordt de exacte plaats voor de nieuwe wielgewichten aangegeven. Bij lichtmetalen velgen worden de wielgewichten achter de spaken verdeelt, zodat ze van buitenkant niet te zien zijn. 

Goed gebalanceerde autobanden

Bij een goed gebalanceerd wiel is het wegcontact beter. En niet alleen het rijcomfort wordt beter, maar de levensduur van de banden worden ook langer. Niet goed gebalanceerde wielen veroorzaken trillingen en vroegtijdige, ongelijkmatige slijtage van de banden, maar ook onnodige slijtage aan de wielophanging van de auto.

Banden Centrum Haarlem

Drukkersweg 2

2031 EE Haarlem

023-5327601

Geen stage of leerbedrijf gevonden?

Meld het ons direct!

 sbb-beeldmerk

 

 

Aanmelden voor de nieuwsbrief.

facebook-logo

© 2017 Bandencentrum Haarlem ● Drukkersweg 2 ● 2031 EE Haarlem ● 023-5327601 ● KVK 27349314

zoeken

Webdesign - RoppIT