Schokdempers vervangen

Heeft uw auto de neiging om naar één kant van de weg te trekken? Of stuurt de auto zwaarder of juist lichter? Dan is het waarschijnlijk tijd om de schokdempers te laten vervangen. Goede schokdempers zorgen ervoor dat de auto goed contact houd met de weg. Uit de praktijk blijkt dat 1 op de 4 auto’s met één of meerdere versleten schokdempers rondrijdt. Met als gevolg een deinende auto die meer handelingen van de bestuurder vergen. Bovendien kan het ervoor zorgen dat tegenliggers onnodig verblind worden.

Verblinding tegenliggers

Er is een duidelijke samenhang met versleten schokdempers en het effect van de autoverlichting. Automobilisten beseffen niet dat een gemiddelde schokdemper per kilometer tussen de 5.000 en 7.000 keer op en neer gaat. U merkt het amper dat er heel langzaam slijtage optreedt.

De tegenligger merkt het wel en wordt verblind. Helemaal wanneer er ook iets mis is met de verlichting, dan is er sprake van onnodige hinder en verkeersgevaarlijke situaties. Uit onderzoek is gebleken dat 1 op de 6 auto’s kapotte of verkeerd afgestelde koplampen heeft. Wie met kwalitatief goede schokdempers rijdt, heeft ook een kortere remweg, vermindert bandenslijtage en verbetert de grip van de banden bij aquaplaning. Bandencentrum Haarlem werkt hoofdzakelijk met de top merken Monroe en Gabriel

Geen afspraak nodig

Als u twijfelt over de werking van uw schokdempers, hoeft u niet direct een afspraak voor vervanging in te plannen. Wij doen graag eerst een inspectie, want wie weet valt de schade mee.

sistema-gopren-facebook-plaatje
gabriel-schokdempers
Gabriel-schokdempers1
Gabriel-Schokdempers2

Banden Centrum Haarlem

Drukkersweg 2

2031 EE Haarlem

023-5327601

Geen stage of leerbedrijf gevonden?

Meld het ons direct!

 sbb-beeldmerk

 

 

Aanmelden voor de nieuwsbrief.

facebook-logo

© 2017 Bandencentrum Haarlem ● Drukkersweg 2 ● 2031 EE Haarlem ● 023-5327601 ● KVK 27349314

zoeken

Webdesign - RoppIT