Bandenspanning Sensoren

Het was de Porche 959 die in 1986 via een hol spaakwiel systeem, als eerste TPM invoerde. De Corvette van General Motors uit 1991 werd uitgerust met TMP in combinatie met Goodyear racebanden. Sindsdien is TPM standaard op alle Corvettes. TPMS staat voor Tire Pressure Monitoring System, wat Bandenspanning Sensoren in het Nederlands heet. TPMS is een elektronisch systeem dat is ontworpen om de luchtdruk in pneumatische banden op verschillende typen voertuigen gemakkelijk te kunnen controleren. Het systeem waarschuwt u wanneer de banden spanning 20% te laag is.

I-TPMS en D-TPMS

Er zijn op dit moment indirecte en directe soorten TPMS systemen op de markt. De indirecte iTMPS systemen maken geen gebruik van druksensoren. Ze maken een berekening op basis van de omtreksnelheid, diameter en hoogteverhouding van een autoband middels het anti blokkeer systeem, (ABS). Het directe D-TPMS systeem maakt wel gebruik van een druk sensor in de autoband. Bij de nieuwere auto’s is dit af te lezen op de display van de boordcomputer.

Verplichting

Voor alle nieuwe automerken met uitzondering van bestelwagens die vanaf 1 november 2014 in de europesche Unie een type goedkeuring krijgen is TPMS verplicht. Sinds november 2014 dienen alle nieuwe auto’s over een direct of indirect TPMS beschikken. Sinds januari 2015 wordt vanuit de de Europese norm 2010/48EC, uw voertuig afgekeurd wanneer uw auto wel beschikt over een TPMS en deze niet naar behoren functioneert.

tpms-aflezen
tire-pressure-monitoring-system-sign

Profiler II TPMS

Als specialist gebruiken wij het Profiler II TPMS om uw ventielen te kunnen programmeren en computer systemen om ze te kunnen resetten en initialisren.

Vanaf € 250,- een heeft u al een complete set van 4 stuks electronische ventielen inclusief montage, programmereren en initialeren!

Wij kunnen natuurlijk ook andere merken of orginiele ventielen leveren.

set-tpms-4-stuks

Banden Centrum Haarlem

Drukkersweg 2

2031 EE Haarlem

023-5327601

Geen stage of leerbedrijf gevonden?

Meld het ons direct!

 sbb-beeldmerk

 

 

Aanmelden voor de nieuwsbrief.

facebook-logo

© 2017 Bandencentrum Haarlem ● Drukkersweg 2 ● 2031 EE Haarlem ● 023-5327601 ● KVK 27349314

zoeken

Webdesign - RoppIT